
TERMENI ȘI CONDIȚII PREVEDERI GENERALE
1.1 Definiții
Platforma: site-ul estory.ro
Produs: totalitatea funcționalităților oferite prin site-ul estory.ro
Serviciile: totalitatea funcționalităților achiziționate de către un client prin intermediul unuia sau mai multor pachete
Site: pagina web multimedia administrată, după caz, de către deținătorul serviciului sau de către organizator
Deținător: societatea comercială ENDLESS DIGITAL S.R.L.
Organizator: persoana fizică sau juridică devenită client în urma achiziÈ›iei unui pachet de funcÈ›ionalități È™i care a primit acces pentru a gestiona prin produsul estory.ro evenimentul definit de către acesta
Pachet: grup de funcționalități achiziționate de către client pentru a le utiliza prin site-ul estory.ro
Client: persoana fizică sau juridică ce achiziționează un pachet predefinit sau anumite pachete definite la cerere pentru a fi utilizate pe platformă
Eveniment: totalitatea datelor introduse de către un organizator care definesc o întâlnire a mai multor persoane
Cont: serviciul electronic pus la dispoziția unui organizator după achiziția unui pachet de funcționalități ale produsului estory.ro
Document: termenii È™i condiÈ›iile, respectiv termenii È™i condiÈ›iile speciale, ce pot fi accesate în orice moment de utilizator.
Compania: (denumită în continuare “Compania”, “Noi”, “Ne” sau “Noastră” în acest document) se referă la S.C. ENDLESS DIGITAL S.R.L.
Contractul încheiat la distanță:
Contractul încheiat prin mijloace electronice (prezenta platformă) È™i care produce toate efectele pe care legea le recunoaÅŸte contractelor. Contractul se consideră încheiat în momentul în care un client alege prin intermediul platformei pachetul dorit pentru achiziÈ›ie È™i continuă cu achiziÈ›ia acestuia.
Contract:
Contractul încheiat prin mijloace fizice între deÈ›inător È™i client È™i care produce toate efectele pe care legea le recunoaÈ™te contractelor. Contractul se consideră încheiat în momentul semnării acestuia în 2 exemplare de către ambele părÈ›i.
Dispozitiv: înseamnă orice dispozitiv care poate accesa platforma, cum ar fi un computer, un telefon mobil sau o tabletă digitală.
Utilizator: orice persoană care vizitează platforma sau care utilizează funcționalitățile puse la dispoziție de către un organizator, printr-un link, după achiziția unui pachet și definirea unui eveniment.
Utilizator neînregistrat: Utilizator care accesează platforma dar nu a accesat datele unui eveniment sau nu a achiziÈ›ionat un pachet de funcÈ›ionalități
Invitat: Utilizator care primește link de conectare la evenimentul definit de către un organizator și accesează platforma prin acest link pentru a utiliza funcționalitățile achiziționate de către organizator printr-un pachet
Link: calea de acces de tip URL care, prin utilizarea acesteia într-un browser, va deschide platforma, afiÈ™ând către utilizator datele evenimentului. Acesta poate fi sub formă de text sau cod QR.
Platforme terțe: site web ce oferă anumite servicii ce rezolvă anumite probleme sau necesități ale deținătorului.
1.2 Date de identificare
Platforma www.estory.ro este proprietatea S.C. ENDLESS DIGITAL S.R.L., societate care funcÈ›ionează conform prevederilor legale în vigoare din România.
1.3 Scopul platformei
Platforma furnizează infrastructura online necesară pentru încărcarea È™i stocarea datelor de tip foto, video sau text pentru o perioadă limitată de timp.
Platforma îÈ™i propune să ofere organizatorilor de evenimente posibilitatea de a obÈ›ine din partea invitaÈ›ilor date de tip foto, video sau text realizate în timpul evenimentelor.
1.4 Serviciile platformei
Serviciile platformei pot fi utilizate de către orice utilizator sau organizator pe baza unui contract sau a unui contract la distanță. Costurile serviciilor oferite sunt optimizate È™i raportate la numărul de utilizatori care vor utiliza platforma prin intermediul unui eveniment pus la dispoziÈ›ie de către un organizator. Tarifele percepute sunt necesare pentru sustenabilitatea platformei, având în vedere costurile generate proporÈ›ional cu numărul de utilizatori pentru stocarea datelor în platforme terÈ›e de tip cloud.
1.5 Rolul Termenilor și Condițiilor
Acest document conÈ›ine regulile aplicabile raporturilor ce se nasc între deÈ›inătorul platformei È™i utilizatori, inclusiv în ceea ce priveÈ™te încheierea È™i executarea contractelor sau contractelor la distanță.
Se recomandă citirea cu atenÈ›ie a prezentului document, deoarece navigarea pe această platformă urmată sau nu de crearea unui cont echivalează cu citirea, înÈ›elegerea È™i acceptarea expresă a Termenilor È™i CondiÈ›iilor, respectiv a Politicii de ConfidenÈ›ialitate (inclusă în prezentul document). Documentul poate fi descărcat È™i salvat de utilizator.
Platforma îÈ™i rezervă dreptul de a modifica È™i actualiza în orice moment Termenii È™i CondiÈ›iile È™i, după caz, termenii È™i condiÈ›iile speciale, respectiv politica de confidenÈ›ialitate, campaniile, ofertele È™i promoÈ›iile fără o notificare prealabilă. În cazul unor divergenÈ›e sunt aplicabile regulile valabile la momentul încheierii contractului.
Platforma nu este responsabilă sub nici o formă de modul în care se derulează eventualele raporturi juridice dintre organizatori È™i utilizatori. Realitatea È™i veridicitatea informaÈ›iilor furnizate la înregistrarea pe platformă a unui eveniment, obligaÈ›iile organizatorilor față de utilizatori, respectiv a utilizatorilor față de organizatori revenindu-le acestora în exclusivitate.
2. Drepturi și obligații
2.1 Drepturile È™i obligaÈ›iile utilizatorilor neînregistraÈ›i
Utilizatorii neînregistraÈ›i au dreptul:
-
De a vizualiza informațiile publice postate pe platformă și de a opta pentru achiziționarea unui pachet de funcționalități.
2.2 Drepturile și obligațiile organizatorilor
Organizatorul are următoarele drepturi și obligații:
-
Dreptul de a achiziționa un pachet de funcționalități prin accesarea paginii web de pe platforma estory.ro, unde sunt prezentate tarifele pachetelor și completarea formularului online pentru plata online cu card bancar a pachetului.
-
Dreptul de a înregistra datele unui eveniment, imediat după achiziÈ›ionarea unui pachet È™i confirmarea automată a plății.
-
Dreptul de a trimite link-ul de conectare către evenimentul definit în platformă către orice invitat.
-
Dreptul de a adăuga, modifica sau È™terge datele referitoare la eveniment, inclusiv datele de tip foto, video sau text adăugate de către invitaÈ›i în timpul evenimentului.
-
Organizatorul este responsabil de validitatea datelor cu privire la evenimentul definit și de validitatea link-ului de conectare trimis invitaților.
-
Organizatorul se obligă să suporte consecințele legale ale nerespectării obligațiilor sale contractuale și să răspundă pentru prejudiciile suferite de deținător din cauza nerespectării obligațiilor față de utilizatori sau față de prevederile legale.
-
Organizatorul poate solicita ștergerea permanentă a datelor personale din baza de date.
-
Organizatorul are obligația să folosească platforma cu bună-credință, fără a aduce atingeri securității acesteia sau drepturilor și intereselor legitime ale celorlalți utilizatori sau ale deținătorului.
-
Organizatorul are obligația să folosească un limbaj decent și să respecte prevederile din Termenii și Condițiile platformei.
2.3 Drepturile și obligațiile invitaților
Invitații au următoarele drepturi și obligații:
-
Dreptul de a vizualiza informațiile disponibile publicului larg pe pagina estory.ro.
-
Dreptul de a utiliza link-ul primit de la un organizator pentru a se înregistra într-un eveniment È™i pentru a utiliza toate funcÈ›ionalitățile disponibile în cadrul acelui eveniment.
-
Dreptul de a achiziționa un pachet de funcționalități și a defini ulterior un eveniment.
-
Dreptul de a trimite link-ul de conectare către un alt invitat doar după primirea aprobării de la organizator.
-
Dreptul de a înregistra datele unui eveniment imediat după achiziÈ›ionarea unui pachet È™i confirmarea automată a plății.
-
Dreptul de a adăuga, modifica sau șterge datele de tip foto, video sau text din cadrul evenimentului pentru care a primit link de conectare.
-
Invitatul este responsabil de validitatea È™i decenÈ›a datelor încărcate pe platformă în timpul evenimentului.
-
Invitatul poate solicita ștergerea permanentă a datelor personale din baza de date.
-
Invitatul are obligația să folosească platforma cu bună-credință și să respecte prevederile din Termenii și Condițiile platformei.
​2.4 Drepturile și obligațiile deținătorului
-
DeÈ›inătorul, în calitate de administrator al platformei, are următoarele drepturi È™i obligaÈ›ii:
-
Drepturi:
-
Să modifice, completeze sau actualizeze documentele referitoare la politicile comerciale, termenii și condițiile, politica de folosire a cookie-urilor și politica de protecție a datelor personale.
-
Să rezolve problemele apărute în cel mai scurt timp posibil.
-
Să ia măsurile necesare pentru asigurarea standardelor de securitate corespunzătoare.
-
Să limiteze numărul de înscrieri pe platformă.
-
Să modifice formatul platformei fără a oferi o notificare prealabilă.
-
Să modifice sau È™teargă temporar sau definitiv imagini, informaÈ›ii sau mesaje postate de utilizatori înregistraÈ›i care conÈ›in limbaj licenÈ›ios, injurios, instigator sau care ar putea aduce prejudicii de imagine sau de orice altă natură platformei sau utilizatorilor.
-
Să respecte legislația privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
-
Să nu afiÈ™eze în clar datele de contact ale organizatorilor sau invitaÈ›ilor, cum ar fi adresele de email È™i numerele de telefon, din motive de securitate.
-
Să prezinte utilizatorilor ofertele cu pachetele de servicii specifice È™i să menÈ›ioneze termenii È™i condiÈ›iile speciale aplicabile exclusiv în relaÈ›ia dintre deÈ›inător È™i organizator.
-
Obligații:
-
Să realizeze campanii publicitare și de marketing.
-
Să sancÈ›ioneze conduita neconformă a utilizatorilor prin suspendarea È™i/sau È™tergerea conturilor utilizatorilor în cazul încălcării termenilor È™i condiÈ›iilor platformei sau aducerii de prejudicii platformei sau deÈ›inătorului.
-
Să selecteze clientela, permiÈ›ând utilizarea conturilor doar utilizatorilor care respectă termenii È™i condiÈ›iile platformei È™i normele legale aplicabile.
-
Să nu verifice corectitudinea, conformitatea cu prevederile legale È™i caracterul complet al datelor cu privire la eveniment înregistrate de către organizator. Responsabilitatea cu privire la aceste aspecte îi revine în exclusivitate organizatorului.
-
Să nu fie răspunzător pentru informațiile eronate introduse de utilizatori sau organizatori, precum și pentru orice informație care nu corespunde realității.
-
Să nu fie răspunzător pentru informaÈ›iile introduse de utilizatori în diversele secÈ›iuni ale platformei, nici pentru consecinÈ›ele utilizării acestora.
-
Să nu fie răspunzător pentru nicio pierdere, cost, proces, pretenție, cheltuială sau altă răspundere cauzată de utilizatorii care nu respectă termenii și condițiile platformei sau clauzele contractuale.
-
Să nu fie răspunzător pentru problemele apărute la plata prin formularul de plată oferit prin platformă sau pentru nefuncționarea corespunzătoare sau indisponibilitatea temporară a serverelor sau mijloacelor de navigare pe internet.
-
Să nu fie răspunzător pentru problemele apărute în timpul utilizării platformei cauzate de platforme terÈ›e sau internet.
3. POLITICA DE LIVRARE ȘI DE RETUR
-
DeÈ›inătorul va livra funcÈ›ionalitățile aferente pachetului achiziÈ›ionat în termen de maxim 48 de ore de la data achiziÈ›iei, prin intermediul platformei sau prin mijloace de mesagerie digitală (email).
-
Deținătorul nu răspunde pentru informațiile care nu corespund realității introduse de utilizatori sau pentru problemele apărute la plata prin formularul de plată.
-
În momentul în care organizatorul înregistrează un eveniment prin intermediul platformei, acesta devine responsabil pentru bunul mers al desfășurării activităților invitaÈ›ilor È™i nu numai, în corelaÈ›ie cu evenimentul înregistrat.
-
Organizatorul poate solicita returul plății pentru un serviciu achiziÈ›ionat doar în cazul neutilizării unei funcÈ›ionalități din platformă sau neînregistrării unui eveniment până la momentul trimiterii unei cereri de retur către deÈ›inător.
4. POLITICA DE FURNIZARE A SERVICIILOR ȘI EXONERAREA DE RĂSPUNDERE
-
Este interzisă utilizarea abuzivă a platformei, incluzând utilizarea în mod abuziv a funcÈ›ionalităților, practicilor comerciale nelegitime, sau postarea de materiale ce contravin bunelor moravuri.
-
DeÈ›inătorul nu răspunde pentru informaÈ›iile eronate introduse de utilizatori sau pentru încălcările drepturilor de autor sau ale dreptului la viață privată ale terÈ›ilor.
-
În cazul încălcării drepturilor de autor, drepturilor de proprietate intelectuală sau ale dreptului la viață privată a terÈ›ilor, deÈ›inătorul va È™terge informaÈ›iile sau imaginile respective la primirea unei sesizări documentate.
-
Deținătorul nu răspunde pentru pierderile sau prejudiciile cauzate de utilizarea neadecvată a platformei sau de nerespectarea termenilor și condițiilor.
5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALÄ‚
-
Dreptul de proprietate È™i drepturile conexe cu privire la platformă (de exemplu È™i fără a se limita la: concept, mod de prezentare, de utilizare etc) aparÈ›ine în exclusivitate deÈ›inătorului.
-
Responsabilitatea cu privire la dreptul de utilizare al informaÈ›iilor/imaginilor/reprezentărilor grafice etc. postate de utilizatorii înregistraÈ›i le revine în exclusivitate.
-
Utilizatorii înregistraÈ›i sau neînregistraÈ›i nu au dreptul de a utiliza/reproduce fără acordul deÈ›inătorului materiale grafice sau orice alte materiale prezentate pe site. Folosirea fără acordul scris al deÈ›inătorului a oricăror elemente de pe platformă (elemente grafice, texte, elemente web etc.) poate duce la acÈ›ionarea în judecată a celor vinovaÈ›i de încălcarea dreptului de proprietate intelectuală.
6. CONTRACTELE ÎNCHEIATE LA DISTANȚĂ
-
În cazul raporturilor juridice dintre platformă È™i organizatori, contractul dintre deÈ›inător È™i organizator se consideră încheiat È™i completat în momentul în care organizatorul se află pe pagina aferentă din platformă unde îi sunt enumerate beneficiile oferite de către deÈ›inător, prin alegerea unui pachet È™i completarea formularului de achiziÈ›ie. Înainte de acceptarea ofertei, organizatorul are obligaÈ›ia de a citi termenii È™i condiÈ›iile speciale care sunt aplicabile exclusiv în raporturile juridice dintre deÈ›inător È™i organizator È™i sunt accesibili prin link dedicat în aceeaÈ™i pagină. Contractul la distanță intră imediat în vigoare. Contractul la distanță încetează în momentul în care expiră perioada pentru care au fost contractate serviciile sau înainte de expirarea termenului, în cazul denunțării unilaterale de către una dintre părÈ›i sau prin acordul părÈ›ilor. În situaÈ›ia încetării contractului la iniÈ›iativa organizatorului, acestuia i se pot restitui o parte din sumele achitate operatorului, exclusiv în situaÈ›ia È™i în condiÈ›iile enunÈ›ate în capitolul III aliniatul 5.
7. POLITICA DE COOKIES
-
Pentru a putea oferi acces la platformă, la serviciile acesteia È™i a îmbunătății continuu aceste servicii, deÈ›inătorul are nevoie să acceseze informaÈ›ii anonime ce au legătură cu utilizatorii platformei. Aceste informaÈ›ii sunt stocate È™i accesate prin intermediul fiÈ™ierelor de tip Cookies, kituri de dezvoltare È™i tehnologii similare având ca scop principal memorarea preferinÈ›elor utilizatorului È™i redarea acestor informaÈ›ii la accesări ulterioare ale platformei fără a necesita reintroducerea lor de către utilizator. De asemenea se folosesc cookie-uri È™i tehnologii similare È™i pentru a creÈ™te nivelul de securitate al platformei, pentru a analiza modul în care platforma este accesată, pentru a difuza reclame relevante pentru utilizatori.
-
Aceste fiÈ™iere sunt de dimensiuni mici È™i sunt stocate pe dispozitivul utilizatorului È™i sunt de mai multe tipuri. Platforma utilizează atât cookie-uri proprii cât cookie-uri aparÈ›inând unor terÈ›e entități, aceste terÈ›e entități fiind reprezentate de către entități care furnizează servicii externe Platformei (cum ar fi de exemplu, dar fără a se limita la: servicii de publicitate, de securitate, de internet). Platforma nu are acces la modul de utilizare a acestor cookie-uri, acestea respectând politicile de cookies are terÈ›elor entități. Platforma utilizează următoarele categorii de cookies È™i tehnologii similare:
-
Cookie-uri persistente – stocate în browserul dispozitivului utilizatorului È™i utilizate la vizitarea Platformei. Prin aceste cookie-uri se memorează preferinÈ›ele utilizatorului È™i se redau informaÈ›iile stocate la accesări ulterioare ale platformei fără a necesita reintroducerea lor de către utilizator
-
Cookie-uri per sesiune – temporare, stocate în browser doar pe perioada accesării Platformei. Prin aceste cookie-uri se memorează acÈ›iunile utilizatorului È™i ajută la redarea informaÈ›iilor stocate la navigarea dintr-o pagină în alta. De exemplu într-o astfel de sesiune se memorează produsele adăugate în coÈ™ de către un consumator pentru ca în urma navigării pe alte pagini È™i reîntoarcerea la coÈ™ul de cumpărături acesta să poată afiÈ™a produsele adăugate iniÈ›ial.
-
Lista entităților terțe care stochează cookie-uri prin intermediul Platformei:
-
Google Analytics
-
Facebook (Meta)
-
TikTok
-
Cookie-uri proprii:
-
Necesare:
-
cookieyes-consent: reține acordul utilizatorului cu privire la cookies
-
*tidio*: necesar pentru comunicarea in chat pentru suport
-
Analitice:
-
_ga_*: reține numărul de afișări ale paginii
-
_ga: analitice cu privier la numărul de afișări și sesiuni pe pagină
-
Autentificare:
-
token: reține jeton de autentificare
-
user: reÈ›ine date cu privire la user, în funcÈ›ie de caz, cum ar fi, nume sau email
-
eventId: reține un identificator de tip text pentru un eveniment
-
Pixels:
-
TikTok
-
Meta
Pentru a È™terge, refuza sau bloca cookie-urile stocate pe dispozitivul utilizatorului se vor urmării paÈ™ii recomandaÈ›i de către browserele folosite în accesarea platformei. Dacă utilizatorul decide să È™teargă/refuze/blocheze parÈ›ial sau total cookie-urile pe Platformă este posibil să nu poată beneficia parÈ›ial sau total de serviciile oferite de către Platformă.
​POLITICA PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL ȘI A CONFIDENȚIALITĂȚII INFORMAȚIILOR
-
DeÈ›inătorul platformei colectează È™i prelucrează date cu caracter personal în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecÅ£ia persoanelor fizice în ceea ce priveÅŸte prelucrarea datelor cu caracter personal È™i privind libera circulaÅ£ie a acestor date È™i de abrogare a Directivei 95/46/CE (cunoscut sub numele de GDPR).
-
Utilizatorii vor furniza date cu caracter personal, cum ar fi: nume È™i prenume, adresă, număr de telefon sau e-mail, pentru a avea acces la platformă È™i la serviciile acesteia. Aceste date sunt stocate È™i prelucrate doar în urma acordului utilizatorilor înregistraÈ›i prin bifarea căsuÈ›elor aferente privind acceptul politicilor de prelucrare a datelor cu caracter personal È™i a confidenÈ›ialității informaÈ›iilor.
-
Scopul colectării È™i prelucrării datelor este de a încheia È™i executa contractele, comunicarea între invitaÈ›i È™i organizatori, achiziÈ›ionarea pachetelor de către organizatori, informarea utilizatorilor despre statusul achiziÈ›iilor, furnizarea istoricului de date, rapoarte È™i statistici.
-
De asemenea, deÈ›inătorul colectează È™i prelucrează datele pentru adaptarea politicilor comerciale la nevoile utilizatorilor (ofertare targetată, rapoarte È™i statistici, vouchere etc.) È™i pentru comunicarea cu utilizatorii înregistrati prin intermediul platformei, telefonic sau prin e-mail, în scopul informării (noutăți, oferte, promoÈ›ii etc). Utilizatorii au opÈ›iunea de a se abona la informări de tip Newsletter/Noutăți È™i de a primi astfel informaÈ›ii din partea deÈ›inătorului. De asemenea, utilizatorii abonaÈ›i la Newsletter/Noutăți pot să se dezaboneze accesând link-ul aferent din e-mailurile primite.
-
Datele cu caracter personal furnizate de utilizatori pot fi prelucrate de deÈ›inător în vederea realizării de statistici despre serviciile prestate, modul de funcÈ›ionare al platformei È™i necesitățile utilizatorilor, adaptarea È™i actualizarea platformei etc.
-
Prelucrarea datelor este necesară È™i pentru îndeplinirea obligaÈ›iilor legale, precum furnizarea de date È™i informaÈ›ii autorităților competente în domenii cum ar fi fiscalitatea, concurenÈ›a sau protecÈ›ia consumatorului.
-
Destinatarii/datariile de destinatari ai datelor personale sunt ceilalÈ›i utilizatori ai platformei în cadrul unui eveniment, persoanele împuternicite de deÈ›inător sau implicate în furnizarea serviciilor, precum È™i autoritățile sau instituÈ›iile publice în executarea obligaÈ›iilor legale ce îi revin deÈ›inătorului.
-
DeÈ›inătorul nu este responsabil pentru transmiterea directă a datelor personale de către utilizatori. Responsabilitatea prelucrării datelor cu caracter personal colectate/folosite de utilizatori îi revine acestora.
-
Datele personale sunt păstrate pentru perioada necesară pentru realizarea scopului pentru care au fost colectate, respectiv pentru perioadele în care există obligaÈ›ia legală a deÈ›inătorului de a le păstra, cum ar fi arhivarea documentelor financiar-contabile.
-
Utilizatorii au dreptul de a accesa datele prelucrate, de a solicita rectificarea sau È™tergerea acestora sau restricÈ›ionarea prelucrării, precum È™i dreptul la portabilitatea datelor sau la opoziÈ›ie. Dacă un utilizator îÈ™i retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor, acesta nu va mai putea beneficia de serviciile platformei. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorii pot trimite o cerere scrisă la adresa societatii. Unele dintre aceste drepturi pot fi exercitate direct în cadrul platformei, selectând opÈ›iunile aferente contului de utilizator. Utilizatorii au È™i dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă.
-
DISPOZIÈšII FINALE
-
LegislaÈ›ia aplicabilă raporturilor juridice încheiate prin intermediul platformei este legislaÈ›ia din România.